Over ons

Over onze stichting

Stichting “De Vergulde Lampekap” organiseert jaarlijks een tonpratersavond waarbij de publieksprijs “De Vergulde Lampekap” wordt uitgereikt. Tot 2021 was dit een tonpratersavond. Met ingang van 2022 is dit evenement verplaatst naar de middag: de tonproatersmiddag!

Voorheen werd deze avond georganiseerd door carnavalsvereniging “De Knipvliegers“, maar na het opheffen van deze vereniging hebben een aantal enthousiaste vrijwilligers besloten dat deze avond niet verloren mag gaan.
Daarvoor is op 12 oktober 2007 de stichting “De Vergulde Lampekap opgericht.

Het bestuur van de stichting bestaat uit:

Voorzitter: Marcel van der Donk
Secretaris: Tiny Gruyters
Penningmeester: Marcel Ooms
Materialen: Cees Nuchelmans

Al jaren helpen een vaste club van vrijwilligers mee om deze avond mogelijk te maken. Dit zijn voormalig leden van de carnavalsvereniging “De Knipvliegers” en enkele betrokken wijkbewoners. We zijn hen zeer dankbaar!

De presentatie van deze avond is al jaren in vertrouwde handen van Jan Strik uit Someren. Jan heeft op 12 mei 2006 de Koninklijke onderscheiding Lid in de Orde van Oranje-Nassau gekregen voor zijn inzet voor de samenleving op het gebied van carnaval, welzijn, cultuur en sport. Hij is 2 maal winnaar Zilveren Narrekap, 2 maal Brabants kampioen en 3x de publieksprijs. Daarnaast is hij 3 maal winnaar van “de Vergulde Lampekap”.
In 2011 is hij onderscheiden door de Federatie van Europese Narren  gedecoreerd met de Nar van Goud.

Jan Strik

Die Heidefelder musikanten zorgen voor de musikale omlijsting van de avond.

Die Heidefelder Musikanten uit Eindhoven, is een groep muzikanten die allemaal hun sporen reeds elders verdiend hebben. De kapel is opgericht op 17 april 1987 te Eindhoven. Haar naam is ontleend aan het feit dat Eindhoven gelegen is tussen de Oirschotse-, Strabrechtse- en Leenderheide. Het grootste gedeelte van het repertoire bestond toen nog uit Egerländer, Böhmische en ander “Volkstümliche” muziek. Tegenwoordig is de doelstelling aangepast, wij hebben nu een gemengd repertoire met zowel moderne muziek alsook de tradionele kapellen muziek. De Kapel staat onder leiding van Chris de Baat die zijn hand ook niet omdraait om bestaande arrangementen geheel om te gooien of zelfs volledig opnieuw uitschrijft om zo zijn beoogde klankkleur van het geheel te kunnen verkrijgen. De kapel heeft ondertussen ook diverse optredens verzorgd in het buiten land. Vooral de optredens in Wallersheim, Koblenz, Echternach en Mötsch (bij Bitburg) waren onvergetelijk.

Die Heidefelder Musikanten

Wilt u een bericht sturen?

Vul dan onderstaand formulier in en we geven u zo spoedig mogelijk een reactie.

This contact form is deactivated because you refused to accept Google reCaptcha service which is necessary to validate any messages sent by the form.
Deze tonproatersmiddag wordt gehouden in wijkcentrum Blixems, Ouverture 2, 5629 PV te Eindhoven.
© Copyright - Stichting De Vergulde Lampekap