Programma Tonpratersavond 28 januari 2018 bekend!

De organisatie is er wederom in geslaagd om een aantal zeer gerenommeerde tonpraters vast te leggen, wat gegarandeerd borg staat voor een hele leuke en gezellige avond.

De volgende artiesten zullen op deze avond strijden om de publieksprijs “De Vergulde Lampekap 2018”:

Hans Verbaarschot als “Gieleke”
Hans won dit jaar de Buutbattle in Boxmeer, in 2015 de publieksprijs “de Dijenkletser”, was in 2014 derde bij “De Vergulde Lampekap”, tweede bij het Kletskampioenschap Deurne en was winnaar van de Leukste Act te Gemert.
In 2013 de tweede plaats en de publieksprijs bij de “Parel van Brabant” te Heeze.

Arian Compen als “Adri de Verlosser”
Arian stond bij ons al eerder in de ton en was dit jaar tweede bij het Buutgala te Gendt en stond in de finale van de Brabantse Kampioenschappen; in 2016 stond hij in de finale van het Keienbijters Kletstoernooi in Helmond.

Wichard de Benis als “Krankjorum de Marathonprater”
In 2009 was Wichard ook al eens bij ons. Hij werd toen derde met zijn buut “De vakantieman”.
Wichard was dit jaar tweede in de finale van het Keiebijters Kletstoernooi en vijfde bij de Brabantse Kampioenschappen; in 2016 was hij daar ook vijfde en kreeg de publieksprijs; in 2015 was hij tweede in de finale van het Kletstoernooi “de goeie to(o)n” en won de publieksprijs van het Handels Tonpraatfestijn.

Rien van Genugten als “Jan de Carnavalsman”
Rien staat al sinds 2004 in de ton. In 2005 stond hij in de finale van het Keiebijters Kletstoernooi in Helmond. Met zijn schitterende buut “Jan de Carnavalsman” bezette hij ook gelijk de tweede plaats bij de Brabantse kampioenschappen in 2017.

Boy Jansen als “Herman de Blijker”
Wie kent Boy Jansen niet in zijn creaties van “de Rijdende Rechter”, “Beatrix” en “Roderick”, waarmee hij ook bij “De Vergulde Lampekap” meerdere keren in de ton heeft gestaan. Hij trad de laatste jaren met deze creaties met succes op bij o.a. de Brabantse Kampioenschappen en het Keijebijters Kletstoernooi.

Dirk Kouwenberg als “de Tandarts”
Dirk won in 2017 naast “De Vergulde Lampekap” ook de Brabantse kampioenschappen en het Keijebijters Kletstoernooi en de “Grensbuut kampioenschappen” en moet nu op onze avond zijn titel verdedigen. In 2016 was hij vierde bij de Brabantse kampioenschappen en tweede bij de Zuid Nederlandse kampioenschappen.

De presentatie van de avond zal wederom in vertrouwde handen zijn van de nestor onder de tonpraters Jan Strik en de muzikale omlijsting zal worden verzorgd door “De Heidefelder Musikanten“.

Kaarten voor de tonpratersavond, die op zondagavond 28 januari 2018 gehouden zal worden, zijn vanaf vrijdag 1 december 2017 vanaf 8:00 uur uitsluitend verkrijgbaar in VTA Blixems, Ouverture 2 te Eindhoven.

De entree bedraagt € 12,50 incl. (verplichte) bewaakte garderobe.

Wees er op tijd bij want OP=OP!